Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

JÁTÉKSZABÁLYOK 2019 JÚNIUS 01-TŐL

 

 

 

Az IFAB 2019. március 2-i, a skóciai Aberdeenben megrendezett 133. éves közgyűlése számos, A labdarúgás játékszabályai 2019/20-at érintő kiegészítést és pontosítást fogadott el. Három változtatás egy kétéves, nemzetközi kísérletet követően került elfogadásra: • A sárga és piros lap bevezetése a csapatvezetők sportszerűtlen viselkedése esetén • A lecserélt játékosnak a határolóvonal legközelebbi pontján kell elhagynia a játékteret • Kirúgás és a védő csapat javára, a saját büntetőterületükön belül megítélt szabadrúgás esetén, a labda az elrúgás pillanatától játékba kerül (megjátszható, mielőtt elhagyná a büntetőterületet)
Az egyéb változtatások magukba foglalják: a ‘kezezés’ pontosabb szövegezését, hogy a támadó játékosoknak legalább 1 m távolságot kell tartaniuk a ‘sorfaltól’, hogy a kapusnak csak az egyik lábával kell a kapuvonalon állnia büntetőrúgáskor, és egy új labdaejtési eljárást (ideértve azt, hogy labdaejtést kell ítélni, ha a labda eltalálja a játékvezetőt, majd a kapuba kerül, ha a labdát birtokló csapat megváltozik, vagy ha egy ígéretes támadás indul).
Jelen dokumentum összefoglalja a fő szabályváltoztatásokat és pontosításokat, valamint megadja minden egyes szabályváltoztatás pontos szövegezését, de nem tartalmaz néhány szerkesztői változtatást (pl.: a vázlatpontok új elrendezése stb.), melyek kiemelésre kerülnek A labdarúgás játékszabályai 2019/20 című kötetben. Ez a dokumentum az IFAB honlapján (www.theifab.com) is elérhető egy rövidebb, ‘Szabályváltoztatások 2019/20 – Egy pillantásra’ című dokumentummal együtt, mely csak a főbb változtatásokat foglalja össze. A labdarúgás játékszabályai 2019/20 angol, francia, német és spanyol nyelvű letölthető változatai az IFAB weboldalán, május közepén/végén, az új IFAB Játékszabályok applikáció részleteivel együtt lesznek elérhetők.
Minden változtatás 2019. június 1-től lép életbe. Az ezt megelőzően induló versenyek már a kezdő időpontjuktól, vagy egy meghatározott, közbülső időponttól (pl.: a szezonközi szünetet követően) alkalmazhatják a változtatásokat, vagy elhalaszthatják azokat a következő verseny kezdésénél nem későbbi időpontig.

 

LÉNYEGES  TUDNIVALÓK

 

A CSERE

ALÁMEZEK

A JÁTÉK ÚJRAINDÍTÁSA

LABDAEJTÉS

KEZEZÉS

KÖZVETETT SZABADRÚGÁS

BÜNTETŐRÚGÁS

BEDOBÁS

KIRÚGÁS

 

AZ ÖSSSZEÁLLÍTÁST A BUDAPEST SOCCER KÉSZÍTETTE EL.

 

budapest-soccer--35.jpg

 

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.